Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji Burs Sıralama ve Giriş Sınavı Sonuçları Açıklandı
Eklenme Tarihi: 04 Haziran 2022, 19:51

Yakın Doğu Koleji’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı için düzenlediği “Burs Sıralama ve Giriş Sınavı”, 4 Haziran Cumartesi günü iki oturumda gerçekleştirildi. Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji için yapılan sınavın birinci oturumunda öğrenciler 27 Matematik, 10 Fen ve Teknoloji, 9 Sosyal Bilgiler; ikinci oturumunda ise 27 Türkçe, 27 İngilizce sorusunu yanıtladı.

18’i Dr. Suat Günsel Bursu olmak üzere 121 öğrenci burs kazandı
Sınav sonucunda Dr. Suat Günsel Bursu almaya hak kazanan 18 öğrenci, hiçbir okul ücreti ödemeden ayrıca her yıl 9 ay boyunca her ay 500 TL de harçlık alarak Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji’nde eğitim görecek. Bunun yanında 19 öğrenci tam eğitim bursu, 21 öğrenci yarım eğitim bursu ve 63 öğrenci de çeyrek eğitim burs almaya hak kazandı. Böylece sınava giren 633 öğrenciden 121’i burs almaya hak kazanmış oldu.

Kayıt tarihini kaçırmayın!
Dr. Suat Günsel Bursu alan öğrencilerin 17 Haziran 2022 tarihine kadar; tam, yarım ve çeyrek eğitim bursu ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ise haklarını yitirmemek için 24 Haziran 2022 tarihine kadar Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji sekreterliklerine müracaat edip kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Tüm burs alan ve kayıt hakkı kazanan öğrencileri tebrik ederiz.

Sınavı Sonuçları