Ölçme ve Değerlendirme

REHBERLİK UYGULAMALARIMIZ
Okulumuzda, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra duygusal, sosyal ve psikolojik gelişimlerine de büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerimiz, öğrencilerimizin karşılaşabileceği her türlü zorlukta onlara destek olmayı amaçlamaktadır. Alanında uzman psikolojik danışmanlarımız, öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, onlara rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Rehberlik hizmetlerimiz, öğrencilerimizin kendilerini tanımalarına, güçlü yönlerini keşfetmelerine ve akademik hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir. Öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerini artırmak ve sağlıklı bir kişisel gelişim sağlamalarına destek olmak için bireysel ve grup danışmanlık seansları düzenlenmektedir. Ayrıca, sınav kaygısı, arkadaşlık ilişkileri ve aile içi iletişim gibi konularda da rehberlik sunulmaktadır.

Psikolojik danışmanlık hizmetlerimiz ise, öğrencilerimizin duygusal ve psikolojik sağlıklarını korumak için tasarlanmıştır. Danışmanlarımız, öğrencilerimizin yaşadığı stres, kaygı, depresyon gibi duygusal zorluklarla başa çıkabilmelerine yardımcı olmak amacıyla bireysel danışmanlık seansları yürütmektedir. Aynı zamanda, velilerimize de öğrencilerimizin psikolojik gelişimi konusunda destek ve rehberlik sunarak, evde sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturulmasına katkıda bulunmaktayız.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Ölçme-değerlendirme, öğretimin ve öğrenmenin önemli bir parçasıdır. Ölçme-değerlendirme, öğrenme sürecinin farklı aşamalarında öğrencilerin ne bildiklerini, ne anladıklarını, neler yapabileceklerini belirleyerek, dönüşümlü düşünme yoluyla öğretmen ve öğrencinin yeni hedefler belirlemesine yardımcı olur.

Yakın Doğu Yeniboğaziçi Kolejinde her dönem 2 kere tüm derslere yönelik olarak sınav haftası düzenlenmekte ve öğrencilerimizin sınavda aldıkları notlar, ödev ve performanslarıyla harmanlanarak karnelerine yansıtılmaktadır.