Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin kullanılabildiği bir anlatım tekniğidir.

Resim dersi temel içeriği 6., 7. ve 8. sınıflarda resim dersi müfredatlarına eklenmiştir. Öğrencilerimizin resim dersini seçmesi durumunda, 9. sınıf ve 10. sınıflarda Cambridge IGCSE Arts müfredatı tamamlanarak öğrenci 10. sınıfın sonunda IGCSE Arts sınavına girmektedir. Sonrasında ise öğrenciye yeniden seçim hakkı sunulmaktadır. Öğrencilerimizin, resim dersini seçmesi halinde 11. sınıfta Cambridge AS Arts müfredatını tamamlayarak 11. sınıfın sonunda AS Arts sınavlarına girmektedir. 12. sınıfta ise Cambridge A-Level Arts müfredatını tamamlayarak, 12. sınıfın sonunda A-Level Arts sınavlarına girmektedir. Öğrencilerimiz IGCSE ve GCE müfredatları içeriğindeki derslerini Pearson Edexcel ve Uluslararası Cambridge sınav merkezi akrediteli, tam donanımlı resim atölyelerinde gerçekleştirmektedir.